Дали медот Флорео е органски и од каде потекнува?

Како бренд Флорео нудиме и природен/конвенционален и органски мед. Органскиот мед потекнува од најчистите еколошки средини во Македонија – селото Вепрчани во областа Мариово. Горди сме да кажеме дека ние сме единствената компанија во Македонија која произведува органски мед.

За Органското производство и преработка, поседуваме сертификат од акредитирано тело во РСМ, ПРОЦЕРТ Контрола и сертификација ОКС, кое извршува контролирање на пчелните семејсва и преработката на органските производи.

Прашање Која е разликата помеѓу природен и органски мед?
ОдговорРазликата помеѓу Органскиот Мед и Конвенционалниот/Природниот не е во вкусот и мирисот. За да се произведе органски мед е потребно многу повеќе работа. Средината каде што се произведува не смее да е загадена и не смеат да се третираат пчелните семејства со препарати на хемиска база (Кои се применуваат при конвенционалното одгледување на пчелни семејства).

Целта на органското производство на пчелни производи не е во количината, туку во нивната здравствена исправност. Се тежнее кон производство на здравствено безбедна храна без присуство на пестициди и други отровни материи.

Органски произведениот мед по својот изглед, вкус и хранлива вредност, не мора да се разликува од конвенционално произведениот, но во поглед на неговата здравствена исправност постојат значителни и многу важни разлики. Органскиот начин на пчеларење инсистира повеќе кон виталната улога на пчелите во многу екосистеми.

На крај, откако се врши центрифугирање на медот, се прави испитување и се добива Сертификат за Органски Производство. Со тоа се гарантира квалитетот.

Прашање Дали можам да платам со картичка и колку е безбедно?
ОдговорДа може да платите со картичка онлајн и плаќањето е целосно безбедно. Трансакцијата при наплаќање на производот е пренасочена и се процесира преку Е-commerce терминал од УНИБанка АД Скопје од страна на CaSys International. CaSys ја поддржува традиционалната автентикација на сопственикот на картичката со CVV2 / CVC2, но и обезбедува 3D безбедна автентикација. Ова обезбедува дополнителна безбедност при обработката на работењето со картичките и ги намалува можностите за измама.
Прашање Дали нудите достава до дома, колку чини и за колку време стигнуваат производите?
ОдговорДа, нудиме достава и до дома преку Карго Експрес за што се доплаќа 100 денари (доколку платите со картичка) или 150 денари (доколку платите по достава). За купени производи во вкупна сума од над 2000 денари, доставата е бесплатна. Во однос на времето за достава, од моментот на нарачка, утврдениот рок на испорака е најдоцна до 5 работни дена, но најчесто времето на испорака изнесува 3 работни дена.
Прашање Дали е можно враќање на производот и враќање на парите?
ОдговорДа, овозможуваме рефундирање на средства за производите кои се купени и платени од е-продавницата www.floreo.mk, под условите кои се наведени на оваа страна.