Органски македонски мед од најубавите предели на Мариово

Одгледувањето на пчелни семејства претставува наша семејна традиција повеќе од половина век. Оваа љубов кон пчелите и пчеларството, е започната од нашиот дедо, како самостоен пчелар. Ние денес ја продолжуваме традицијата со несмалена љубов и ентузијазам.  Така во 2005 година е основана компанијата ЗОРАЛЕК која го носи името на двајцата браќа Зоран и Александар. Пред основањето на компанијата поседувавме околу 200 пчелни семејства лоцирани во една од најчистите еколошки средини во Македонија – селото Вепрчани во областа Мариово.

Во 2006 година започнуваме да ги одгледуваме своите пчелни семејства според стандардите за Органското производство и наскоро добиваме сертификат, со што стануваме прва компанија во Македонија за производство на Органски мед и Пчелни производи. Паралелно се насочуваме кон инвестирање и изградба на Објект за производство и пакување на нашите производи.

За неколку години успеавме да формираме околу 500 пчелни семејства на неколку пчеларници, во рурални средини и ги одгледуваме според стандардите на Органското пчеларство. Во 2013 година добивме одобрение за употреба на нашиот производен погон од Агенцијата за храна и ветеринарство на Македонија и дозвола за извоз во другите земји. Со производство и пакување на мед и пчелни производи започнуваме во 2014 година и истите ги пласиравме по продажните места во Македонија.

Во 2015 година е создаден брендот Флорео, кој стана синоним за висококвалитетен и природен македонски мед. Во 2020та ја отвараме и првата онлајн продавница за мед во Македонија www.floreo.mk. Е-продавницата е сопственост на компанијата БИОТИКО ДОО, која е основана од Александар Маринковиќ, Зоран Маринковиќ, Александар Ѓелевски и Благој Ѓелевски.

Цврсто веруваме во тоа дека здравата храна повеќе не треба да биде само луксуз на неколкумина, туку треба да биде достапна за секого. Нашата мисија и цел е медот Флорео, како природна здрава храна, да биде достапен во секој дом и во секое семејство во Македонија.

Нарачај онлајн и заштеди до 5%

Брза и ефикасна достава

Брза и ефикасна достава

Достава за 3 работни дена од денот на нарачката преку карго.
24/7 онлајн подршка

24/7 онлајн подршка

Пишете ни во било кое време, ние сме тука да ви помогнеме.
Едноставно плаќање

Едноставно плаќање

Едноставен и безбеден начин на плаќање онлајн со картичка, или по достава.