10%

Чоко Мед (250гр.)

Чоколадниот микс од природни производи е Флорео Чоко мед од Биотико. Составен од идеална комбинација на мед, какао и лешници претставува новата природна енергија за спортски активните лица и лицата со поголеми умствени активности во текот на денот. Помага при: Подобрување на концентрацијата и помнењето; Зголемување на нивото на енергија; Подобрување на кардиоваскуларното здравје; Позитивно влијае на крвните садови; Намалување на високиот крвен притисок и висината на лошиот холестерол во крвта.

Original price was: 355 ден.Current price is: 319 ден.

Add to wishlist

Чоколадниот микс од природни производи е Флорео Чоко мед од Биотико. Составен од идеална комбинација на мед, какао и лешници претставува новата природна енергија за спортски активните лица и лицата со поголеми умствени активности во текот на денот. Помага при: Подобрување на концентрацијата и помнењето; Зголемување на нивото на енергија; Подобрување на кардиоваскуларното здравје; Позитивно влијае на крвните садови; Намалување на високиот крвен притисок и висината на лошиот холестерол во крвта.

Позитивни страни на какаото се: го штити организмот од слободните радикали, го намалува стресот и депресијата, нè штити од болестите на срцето и крвните садови, штити од карцином, одличен извор на железо, го регулира нивото на шеќер и холестерол, го поттикнува помнењето и концентрацијата, ја намалува можноста од појава на срцев удар.

Лешникот има благотворно и лековито дејствување на човечкиот организам. Одредени елементи во составот на плодот позитивно влијаат на крвните садови, го штитат срцевиот мускул и го намалуваат крвниот притисок. Тенка кожичка на површината на плодот содржи полифеноли кои се совршена превентива од срцевиот удар, но и го намалуваат ризикот од кардиоваскуларни заболувања и ангина пекторис. Покрај витамините А и Е, лешниците се значаен извор на витамините Б6, Б1(тиамин) и фолна киселина.

ФЛОРЕО-Чоко мед има двојна функција. Се конзумира еден час пред тренинг (физички и умствен) за сила и енергија како и после тренинг за враќање на силата и енергијата.