10%

Пергастарт сируп

Пергастарт Сирупот претставува еколошки донатор на енергија, виталност и здравје. Составен е од комбинација на мед, полен, прополис и јаболкова киселина. Пергастарт Сирупот помага при: Намалување на холестеролот во крвта, триглицеридите и ги топи маснотиите; Регулирање на шеќерот во крвта; Ослободување на отровите од организмот и со тоа Ве прави ведри; Го зајакнува Вашиот имунолошки систем; Зголемување на циркулацијата на крвта; Регулирање на простатата; Зајакнување на психофизичката состојба; Ви дава бодрост, енергија и сила.

Original price was: 750 ден.Current price is: 675 ден.

Add to wishlist

Пергастарт Сирупот претставува еколошки донатор на енергија, виталност и здравје. Составен е од комбинација на мед, полен, прополис и јаболкова киселина. Пергастарт Сирупот помага при: Намалување на холестеролот во крвта, триглицеридите и ги топи маснотиите; Регулирање на шеќерот во крвта; Ослободување на отровите од организмот и со тоа Ве прави ведри; Го зајакнува Вашиот имунолошки систем; Зголемување на циркулацијата на крвта; Регулирање на простатата; Зајакнување на психофизичката состојба; Ви дава бодрост, енергија и сила.

Докажано е дека јаболковата киселина игра голема улога во стимулацијата на целокупниот човечки метаболизам, а со тоа може да помогне во намалувањето на телесната тежина. Јаболковата киселина може да помогне во намалувањето на нивоата на шеќер во крвта. Комбинацијата на уредна диета, вежбање и редовно конзумирање на јаболковата киселина растворена во вода, може да помогне на многу луѓе со дијабетес тип 2. Јаболковата киселина содржи голем број на есенцијални елементи како витамините C, E, A, B1, B2, B6 како и бета-каротени и биофлавоноиди. Покрај нив таа е богата со танини со што само се надополнува антиоксидансниот ефект на овој напиток. Минералите исто така се застапени и тоа со калиум, железо, флуор, магнезиум, калциум, фосфор и бор. Голем дел од нив се важни за формирањето и одржувањето на здрави коски, а пак другите го јакнат и стимулираат имуниот систем.

Пчелиниот полен е меѓу најстарите познати додатоци во исхраната. Се сугерира да се употребува како противдејство на влијанието на зрачењето и загадувачите од животната средина кои го ослабуваат имунолошкиот систем. При комбинација одредена количина полен со мед, како што е во ФЛОРЕО-Имуно мед,  го зајакнува имунолошкиот систем, помага при контрола на телесната тежина, ослободување од алергиските симптоми, подобрување на сексуалната функција, подобрување на виталноста и издржливоста, забавување на процесот на стареење и продолжување на животот.

Прополисот потекнува од сокот од билките и од пчелите. Тој е леплива смола којa пчелите ja користат за да го направат гнездото, да се заштитат од надворешни влијанија, како и за стерилизирање на кошницата, спречување на растот и развојот на бактериите и вирусите. Прополисот ја активира работата на тимусот (градната жлезда) која функционира како имунолошки систем, спречува вирусни и габични инфекции, како и други паразити кои можат да предизвикаат разни заболувања. Тој работи на изградба на природниот одбрамбен механизам на нашиот организам.
Делува како антисептик и антибиотик, а има и антигабично и антивоспалително дејство, па е многу корисен за детоксикација на организмот.

Пергастарт Сирупот е идеален природен напиток за сите возрасни групи, како и за лица со здрав режим на исхрана. Уживајте во благодетите кои ги нуди и секогаш имајте здраво и исполнето секојдневие!

Погоден е за лица со дијабетес.

Тежина1000 гр.