10%

Имуно Мед (720гр.)

Флорео Имуно мед претставува традиционална комбинација од пчелини производи создадена од Биотико за подобрување на имунитетот. Составен е од мед, полен и прополис кои директно влијаат врз имунолошкиот систем.

Помага при: Зајакнување на имунолошкиот систем; Подобрување на виталноста и издржливоста; Зголемување на силата; Подобрување на сексуалната функција; Забавување на процесот на стареење и обновување на клетките.

Original price was: 690 ден.Current price is: 621 ден.

Add to wishlist

Флорео Имуно мед претставува традиционална комбинација од пчелини производи создадена од Биотико за подобрување на имунитетот. Составен е од мед, полен и прополис кои директно влијаат врз имунолошкиот систем.

Помага при: Зајакнување на имунолошкиот систем; Подобрување на виталноста и издржливоста; Зголемување на силата; Подобрување на сексуалната функција; Забавување на процесот на стареење и обновување на клетките.

Пчелиниот полен е меѓу најстарите познати додатоци во исхраната. Се сугерира да се употребува како противдејство на влијанието на зрачењето и загадувачите од животната средина кои го ослабуваат имунолошкиот систем. При комбинација одредена количина полен со мед, како што е во ФЛОРЕО-Имуно мед,  го зајакнува имунолошкиот систем, помага при контрола на телесната тежина, ослободување од алергиските симптоми, подобрување на сексуалната функција, подобрување на виталноста и издржливоста, забавување на процесот на стареење и продолжување на животот.

Прополисот потекнува од сокот од билките и од пчелите. Тој е леплива смола којa пчелите ja користат за да го направат гнездото, да се заштитат од надворешни влијанија, како и за стерилизирање на кошницата, спречување на растот и развојот на бактериите и вирусите. Прополисот ја активира работата на тимусот (градната жлезда) која функционира како имунолошки систем, спречува вирусни и габични инфекции, како и други паразити кои можат да предизвикаат разни заболувања. Тој работи на изградба на природниот одбрамбен механизам на нашиот организам.
Делува како антисептик и антибиотик, а има и антигабично и антивоспалително дејство, па е многу корисен за детоксикација на организмот.

Имуно мед е одличен избор за деца, тинејџери, млади, возрасни, спортисти, бремени жени и за сите кои се грижат за своето здравје.

Не заборавајте на Вашиот ФЛОРЕО-Имуно мед во секој момент од денот, без разлика дали сте на работа, на одмор или пред вежбање. Останете имуни, здрави и полни со енергија!